Nieuw geluid in mijn Harley-Davidson

Mijn zelfbouw project (1988)

December 2018.

Voordat ik weer in de ziekenboeg terecht kwam had ik een nieuwe carburateur voor mijn motor gekocht bij HG motors in Woerden. Ik vroeg nog of ik de oude carburateur kon inruilen en of er wat van de prijs af kon. Hij keek me schuin aan en gaf aan dat ik van de oude S&S carburateur maar een asbak moest gaan maken.hahaha.
Zacht gezegd was hij niet zo een voorstander van de S&S Super B carburateur. De S&S zoop meer benzine dan een zescilinder, liep erg zenuwachtig in laag toeren maar eerlijk is eerlijk, als hij op gang was, ging hij lekker los.😀 . Het idee achter een nieuwe carburatoeter  was om een zuinigere, beter af te stellen, maar zeker niet te vergeten een sneller accelererende motor te krijgen.
Probleempje was dat ik niet meer in de gelegenheid was om het nieuwe speeltje erop te bouwen doordat ik weer in het ziekteproces terecht kwam.

Zoals je op bovenstaande foto ziet had ik tijdens de bouw van de motor een kijkglas in de olietank gemaakt wat ik nu ook aan de andere zijde van het motorblok in gedachte had voor de nieuwe carburateur.

Ik had een tekening gemaakt, eigenlijk meerdere, zelfs nog meer dan meerdere tekeningen, om het zo duidelijk als mogelijk op papier te zetten en over te kunnen dragen.

Met het nieuwe kijkglas wordt de carburateur van gefilterde lucht voorzien en kijk je zo de carburateur in wat best apart is.


Uiteindelijk hebben er verschillende mensen aan het nieuwe luchtfilter huis gewerkt waardoor het resultaat geweldig geworden is.

John had hier en daar nog wat  steuntjes gemaakt zodat het een stabiel geheel is geworden.

De carburateur moest nog afgesteld worden, olietank schoon gemaakt, paar kleine elektra dingetjes, voorvork moest gereviseerd, olie en afdichtingen vervangen, kortom er was best nog wat werk te doen wat vriend Sim graag op zich wilde nemen. De motor werd op de aanhangwagen naar zijn schuur gereden waar hij zijn gang kon gaan.

Uiteindelijk zijn de werkzaamheden voltooid en is er een mooi glimmend resultaat neergezet, precies zoals ik het voor ogen had.Nu was het afstellen van de carburateur van nog een puntje, wat voor Sim geen enkel probleem was.

De motor is zo goed als gereed, laat het nu maar mooi weer worden zodat we kunnen blazen!

Iedereen bedankt die hieraan heeft meegewerkt.

Ik kan er uren naar luisteren! Jekkie kedek deng deng. bopperdebop bop bopperdebop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s