Bezoek aan Maritiem museum Rotterdam

Vandaag, 16 januari, 2 dagen voor de nieuw geplande hersenoperatie ging ik samen met mijn oudere broers Wilfred en John, beter bekend als de Daltons, een bezoek brengen aan het Maritiem museum Rotterdam dat verzorgd wordt door de algemeen directeur, Bert Boer.
We zien en spreken Bert op de verjaardagen bij Wilfred, vandaar de connectie.

De auto werd geparkeerd bij Hotel New York, kop koffie met taart genuttigd waarna we met de watertaxi over de prachtige Rotterdamse Maas naar de overkant voeren, om daar in de Leuvehaven op de kade te stappen. Een rondje over de steigers van het museum te lopen waar allerlei mooie oude schepen lagen te wachten om bewonderd te worden.

Bij aankomst in het Maritiem museum hadden we ons gemeld en ingeschreven bij de balie als zijnde de Daltons wat door de medewerkster ook zo telefonisch aan Bert doorgegeven werd: ”de Daltons zijn er.” Bert kwam ons even later ophalen en verwelkomde ons hartelijk.

We starten de rondleiding op een virtueel boorplatform op zee waar je echt het idee krijgt op zee te zijn. Lopend op stalen trappen en roostervloeren, met rondom ons heen de zichtbaar veranderende weersinvloeden, waardoor woeste hoge golven tegen het platform aan sloegen, de optrekkende mist over zee, de langsvarende zeeschepen, geweldig! Het is niet voor niets verkozen tot het museum van het jaar 2018.

We lopen naar ‘dealen met drugs’, waar echte zeecontainers in het museum zijn geplaatst en er een interactief, realistisch beeld wordt geschept over de manier waarop de drugshandel met de haven is verweven.

Verder door naar boven waar allerlei prachtige oude voorwerpen staan tentoongesteld, waar onze gastheer prachtig, en vol overgave over kon vertellen.

v.l.n.r. John, Wilfred en Patrick
Premier Mark Rutte was ons al voor geweest!

Bert had prachtige verhalen over de wollen muts van een Nederlandse walvisvaarder die in Spitsbergen was gevonden.

Ondanks de strakke planning van Bert kregen we de unieke kans om naar de opslagruimte van het museum te gaan. Op die plek hadden we wel een week kunnen kijken, wat een historische waarde ligt hier opgeslagen.

Bert, bedankt voor de geweldige rondleiding in het Maritiem museum van Rotterdam. Zeker een aanrader voor jong en oud!

3 gedachten over “Bezoek aan Maritiem museum Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s